750 g hovädzieho mäsa (z pleca)
250 ml bieleho vína
150 ml kyslej smotany
250 ml vody
200 g mrkvy
1 malá konzerva bielej fazule
múka
6 cibúľ
2 až 3 lyžice oleja
majorán
tymian
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na kocky
poprášime múkou a v horúcom oleji asi 10 minút opekáme. Očistíme cibuľu
nakrájame nadrobno
pridáme k mäsu a necháme krátko opiecť. Okoreníme mletým čiernym korením
posolíme
pridáme tymian a majorán. Prilejeme horúcu vodu a víno
prikryjeme a všetko asi 60 až 75 minút dusíme. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Asi 15 minút pred dodusením mrkvy pridáme fazuľu
povaríme a pridáme k mäsu. Mäso zalejeme kyslou smotanou
premiešame a ešte dochutíme. Nakoniec pridáme zelenú petržlenovú vňať. Podávame s ryžou
s cestovinami alebo so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.