220 g chudého hovädzieho mäsa (nakrájaného na tenké prúžky)
2 červené a zelené chilli papričky (rozkrojené na polovicu a potom nakrájané na rezance)
1 listová stopka zeleru (nakrájaná na tenké prúžky dlhé 5 cm)
2 mrkvy (nakrájané na tenké prúžky dlhé 5 cm)
1 pór ( iba biela časť
nakrájaný na tenké prúžky dlhé 5 cm)
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nadrobno nasekané)
4 lyžice oleja
1 čajová lyžička čierneho octu
štipka soli. Koreniny a pochutiny: 2 lyžice vína Šao-sing
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
štipka Glutasolu
1 čajová lyžička cukru
pol čajovej lyžičky čierneho mletého korenia.
Hovädzie mäso dáme do misy a do mäsa votrieme soľ. Vo woku rozpálime 1 čajovú lyžičku oleja
až sa z neho začne dymiť. Znížime teplotu a vložíme hovädzie mäso a chilli papričky a za stáleho miešania opražíme asi 5 minút. Prilejeme zvyšujúci olej
miešame a oprážame mäso
až získa kôrku. Prilejeme ocot a miešame
až sa odparí
potom pridáme zeler
mrkvu
pór a cesnak. Miešame a pražíme asi 2 minúty. Koreniace prísady zmiešame
nalejeme ich na mäso a asi 2 minúty povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.