400 g hovädzieho zadného mäsa
2 vajcia
50 ml dezertného vína
1 lyžica Solamylu
rozličná čerstvá zelenia
1 lyžica oleja
olej na vyprážanie
200 ml mäsového vývaru
soľ. Zálev: 50 ml dezertného vína
1 lyžička sójovej omáčky
1 lyžička Glutasolu.
Mäso nakrájame na veľmi tenké rezance
pridáme k nemu rozmiešané vajcia
všetko posypeme Solamylom
prilejeme olej
trocha osolíme
zalejeme dezertným vínom
primiešame a necháme odležať v chlade asi 2 až 3 hodiny. Niekoľko listov sparenej kapusty
jeden pór
jednu zelenú (alebo červenú) papriku a cibuľu očistíme a nakrájame na rezance
mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska
ktoré ešte rozpolíme. V hlbokej panvici rozpálime olej
pridáme pripravené mäso
rýchlo ho opečieme a vyberieme. Vo zvyšku oleja opečieme najprv kolieska mrkvy asi 1 minútu
pridáme všetku ostatnú zeleninu a podusíme pol minúty. Potom pridáme opečené mäso
všetko trocha zalejeme mäsovým vývarom a zálevom
prípadne ešte zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche vody a chvíľu povaríme. Zálev: Víno dáme do malého pohára
pridáme sójovú omáčku
Glutasol a premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.