400 g hovädzej roštenky
200 ml kyslej smotany
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
150 g šampiňónov
200 ml bieleho vína
2 cibule
30 g hladkej múky
1 čajová lyžička horčice
80 g tuku
mäsový vývar
nadrobno nasekaný kôpor
soľ.
Mäso nakrájame na rezne
naklepeme ich a nakrájame na hrubšie rezance. Za stáleho miešania prudko opečieme v rozpálenom tuku
osolíme a odstavíme. Na druhej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme nakrájané šampiňóny
chvíľu popražíme
podlejeme vínom a udusíme do polomäkka. Múku opražíme nasucho
zalejeme studeným vývarom
rozmiešame a pridáme k šampiňónom. Primiešame horčicu
pridáme opražné mäso
okoreníme a udusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom. Napokon primiešame kyslú smotanu
privedieme do varu a odstavíme. Do hotového primiešame lahôdkovú smotanu a nadrobno nakrájaný kôpor. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.