450 g hovädzieho filé (nakrájaného na rezance dlhé 5 cm)
2 lyžice ryžového vína (alebo suchého sherry)
1 veľký lotosový list (alebo niekoľko kapustných listov)
100 g mletej ryž
1 a pol lyžice chilli sójovej pasty
2 lyžice tmavej sójovej omáčky
4 jarné cibuľky (najemno nakrájané)
1 lyžica oleja
3 malé plátky čerstvého koreňa ďumbieru
1 čajová lyžička cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Pri príprave marinády zmiešame ďumbier
soľ
cukor
čierne korenie
olej
víno
sójovú pastu
sójovú omáčku a polovicu jarných cibuliek. Pridáme rezance hovädzieho mäsa a dobre premiešame. Necháme marinovať asi 20 minút. Rozohrejeme wok a mletú ryžu pražíme nasucho asi 4 minúty
až zmení farbu z bielej na svetlohnedú. Marinované hovädzie mäso obalíme v opražnej mletej ryži tak
aby sa pokrylo tenkou rovnomernou vrstvičkou. Bambusový parák vyložíme dôkladne naolejovaným lotosovým listom alebo niekoľkými vyzretými listami kapusty. Obalené rezance hovädzieho mäsa na ne poukladáme. Rýchle varíme asi 15 minút v pare. Pred podávaním ozdobíme zvyšnými nasekanými jarnými cibuľkami. Podávame horúce s chilli omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.