220 g hovädzieho filé (nakrájaného na kúsky veľké 2 cm)
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na kúsky)
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na polmesiačiky)
1 strúčik cesnaku (olúpaný a nakrájaný na tenké plátky)
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky). Cestíčko: 100 g hladkej múky
4 lyžice kukuričnej múky
1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
4 lyžice oleja. Sladkokyslá omáčka: 1 lyžica kukuričného škrobu
4 lyžice červeného alebo sladového octu
2 čajové lyžičky horúceho oleja
fritovací olej
6 lyžíc vody
4 lyžice cukru
1 čajová lyžička čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a pomletého
niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva
štvrť čajovej lyžičky soli.
Príprava cestíčka: Múku
prášok do pečiva a kukuričný škrob preosejeme. Vmiešame olej a pridáme toľko vody
aby vzniklo husté a hladké cestíčko. Vo woku rozpálime 3 lyžice oleja a za stáleho miešania oprážame hovädzie mäso asi 2 minúty. Mäso vyberieme a v tom istom oleji oprážame cibuľu
ďumbier
cesnak a zelenú papriku asi 3 minúty. Odložíme z plameňa. Prísady do omáčky zmiešame dohromady a pridáme do woku. Vrátime ho na plameň a zvoľna uvedieme do varu. Znížime teplotu a pomaly povaríme na miernom plameni asi 3 minúty
až je omáčka hustá a číra. Medzitým namáčame kocky hovädzieho mäsa do cestíčka a fritujeme v horúcom oleji
až sú zlatohnedé a chrumkavé. Necháme ich odkvapkať na obrúsku. Uložíme ich do hlbokej misky a polejeme horúcou omáčkou. Podávame s pražnou ryžou. Cibuľu
ďumbier a zelenú papriku možno tiež doplniť o mrkvu
nakrájanú na tenké plátky
uhorku a cuketu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.