1 kg hovädzie zadné
1 celé maslo
chren strúhaný
cibuľa
múka
smotana
soľ
Mäso cez fóliu rozklepeme na tenký plátok. Posolíme ho a potrieme maslom (ako chlieb). Trochu masla si necháme na spenenie cibule. Mäso poriadne potrieme nastrúhaným chrenom. Mäso s plnkou zrolujeme. Mäsovú roládu zviažme tak
aby sa nám nerozpadla (mriežka). Mäso vložíme do hrnca so spenenou cibuľou. Po chvíli
keď sa mäso zatiahne
podlejeme ho vodou a podusíme. Počas dusenia ho postupne podlievame vodou (1 ÷ 1
5 hod.).Mäso nakrájame na plátky. Do výpeku dáme trochu múky - spravíme zápražku a do tejto hmoty nalejeme smotanu a 10 minút povaríme. Podávame s húskovou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.