200 g sušeného hrachu
100 g pohánky
50 g rastlinného masla
3 paradajky
1 nastrúhaná cibuľa
nadrobno nasekaná pažítka
soľ.
V osolenej vode osobitne uvaríme hrach a osobitne pohánku. Precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do misky a pridáme maslo
sparené
šupky zbavené a nadrobno nakrájané paradajky a nastrúhanú cibuľu. Takto pripravené suroviny dôkladne premiešame. Nátierku natierame na chlieb alebo pečivo. Výborne chutí aj na hriankach. Pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.