250 g hrachu
100 g vareného údeného mäsa
50 g rastlinného nátierkového masla
1 nastrúhaná cibuľa
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Hrach pred varením namočíme na hodinu do studenej vody. Potom ho na miernom ohni uvaríme v osolenej vode domäkka. Precedíme a necháme vychladnúť. Pomelieme a dáme do misky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo
pomleté (alebo nadrobno nakrájané) mäso a cibuľu. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražných nasucho. Pred podávaním posypeme nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.