250 g hrachu
50 g rastlinného nátierkového masla
1 paradajka
1 cibuľa
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Hrach namočíme na 1 hodinu do vody a potom ho na miernom ohni v osolenej vode uvaríme domäkka. Uvarený hrach precedíme a necháme trochu vychladnúť. Pomelieme ho na mäsovom mlynčeku (alebo rozmixujeme v mixéri) a dáme do vhodnej misky na vymiešanie nátierky. Potom k nemu pridáme maslo
nadrobno nasekanú cibuľu opražnú na rastlinnom oleji a trochu mletého čierneho korenia. Z takto pripravených surovín vymiešame hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb. Pred podávaním ozdobíme kolieskami alebo osminkami paradajky a posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.