200 g hrachu
 100 ml smotany
 250 g zemiakov
 masox
 1 strúčik cesnaku
 1200 ml vody
 majorán
 zelená petržlenová vňať
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                 	Hrach namočíme deň vopred do studenej vody a na druhý deň ho uvaríme do polomäkka. 	 	Potom pridáme očistené nakrájané zemiaky
 masox
 mleté korenie a uvaríme domäkka. Zjemníme smotanou
 ochutíme majoránom
 pridáme rozotretý cesnak a dosolíme. Dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.