600 g sviečkovice
80 g slaniny
33 percentná smotana
maslo
120 g šampiňónov bez nálevu
120 g leča
olej
hladká múka
jedna veľká cibuľa
mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Plátky zo sviečkovice (2 kusy na 1 porciu) zľahka naklepeme
osolíme
okoreníme z oboch strán a rýchlo opečieme. Na druhej panvici zároveň speníme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme mletú čiernu papriku
na plátky nakrájané šampiňóny
lečo a všetko podusíme a nakoniec zalejeme smotanou a zjemníme maslom. Mäso dáme na tanier a zalejeme zmesou. Navrch dáme vejárik opečenej slaniny. Podávame so zemiakovými hranolkami alebo dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.