200 g uvareného údeného mäsa
200 g vylúpaného zeleného hrášku
3 vajcia
200 ml mlieka
80 g hrubej múky
60 g tuku
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať.
Na menšej časti tuku udusíme hrášok takmer domäkka. Zvyšný tuk vymiešame so žĺtkami a soľou
pridáme udusený hrášok
uvarené a na kúsky nakrájané údené mäso a mlieko rozmiešané s múkou. Nakoniec primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zľahka premiešame. Dáme do vymastenej a vysypanej pudingovej formy
formu uzavrieme a varíme v pare alebo vo vodnom kúpeli asi 40 minút. Uvarený puding vyklopíme
nakrájame a posypeme petržlenovou vňaťou. Namiesto údeného mäsa môžme pripraviť hráškový puding aj s pečeným hydinovým mäsom
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.