3 lyžice sladkej smotany
1 bielok
1 lyžica koňaku
2 veľké hrušky (pevná odroda)
80 g jemnej horkej čokolády
1 a pol čajovej lyžičky cukru
4 lístky mäty piepornej
štipka soli.
Hrušky olúpeme
prepolíme a jadrovníky vyberieme. Každú polovicu na vyklenutej strane vejárovito nakrojíme a narezanou stranou nahor vložíme do misky. Dusíme prikryté 2 minúty 30 sekúnd pri výkone 600 W. Hrušky posypeme 1 lyžicou cukru a dusíme prikryté ešte 1 minútu pri výkone 600 W. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a spolu so smotanou ich dáme do menšej misky. Ohrievame 2 minúty pri výkone 600 W
kým sa čokoláda nerozpustí. Metličkou dobre rozmiešame a zamiešame koňak. Bielok so zvyšným cukrom vyšľaháme na polotuhý sneh a opatrne zapracujeme do čokolády. Hrušky rozložíme na taniere vejárovitou stranou nahor. Podávame s čokoládovou omáčkou
ozdobené lístkom mäty.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.