250 ml bieleho vína
4 hrušky (pevný druh)
4 lyžice brusnicovej zaváraniny
4 kúsky kandizovaného ďumbiera
100 g cukru.
Hrušky obielime
pozdĺžne prepolíme a vyberieme jadrovníky. Vyklenutú stranu hrušiek trocha zrežme
aby pri plnení dobre sedeli. Uložíme do nádoby. Ďumbier nakrájame na malé kúsky. Zmiešame s vínom a rozdelíme na hrušky. Posypeme cukrom
prikryjeme a dusíme 10 minút pri výkone 600 W. Ešte teplé naplníme brusnicovou zaváraninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.