125 ml suchého červeného vína
4 hrušky (pevný druh)
3 lyžice hruškového likéru
4 lyžice cukru
2 lyžice vody
pol škoricovej kôry
1 klinček.
Cukor karamelizujeme s vodou 4 minúty pri výkone 600 W. Pridáme víno
likér
škoricu a klinček a varíme 4 minúty pri výkone 600 W. Hrušky obielime
zo spodnej strany odstránime zvyšok okvetia a stopku ponecháme. Vložíme do červeného vína
prikryjeme a varíme 5 minút pri výkone 600 W. Podávame vlažné alebo chladené. Tip: Tento dezert pripravujeme v úzkej hlbokej nádobe
aby hrušky boli celkom ponorené vo víne. Získajú tak pekné rovnomerné červené sfarbenie. Podľa tohto receptu môžme pripraviť aj jablká. Dĺžka tepelnej úpravy závisí od druhu. Jablká majú byť mäkké
nesmú sa však rozpadávať. Hrušky alebo jablká v červenom víne môžme ozdobiť nasekanými pistáciovými orieškami. Môžme ich podávať na vanilkovej alebo orieškovej zmrzline zaliate horúcim vínnym sirupom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.