400 g čerstvých húb
50 g masti
150 g zemiakov
1 cibuľa
40 g hladkej múky
1200 ml mäsového vývaru (instant)
zelená petržlenová vňať
mletá rasca
majorán
zelená petržlenová vňať
soľ.
Huby očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu
pridáme huby a podusíme. Poprášime mletou červenou paprikou a múkou
pridáme mletú rascu a zalejeme riedkym mäsovým vývarom. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky
posolíme a varíme domäkka. Ochutíme majoránom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.