250 g horského syra
250 g greyerského syra
125 g húb (z konzervy
napr. šampiňóny alebo kuriatka) 270 ml suchého bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica masla (alebo margarínu)
cesnakový prášok
nastrúhaný muškátový orech
mleté korenie
soľ.
Obidva syry nakrájame na drobné kocky alebo nastrúhame nahrubo. Huby prelejeme horúcou vodou
necháme odkvapkať
nasekáme nadrobno. Maslo alebo margarín rozpustíme na sporáku v hrnci na fondue
huby na ňom krátko podusíme. Prilejeme 250 ml vína a privedieme do varu
ochutíme cesnakovým práškom
soľou
korením. Postupne pridávame syr a za stáleho silného miešania varíme
pokým nevznikne rovnorodá masa. 1 lyžicu maizeny zmiešame so 4 lyžicami bieleho vína. Fondue tým zahustíme. Ochutíme muškátovým orechom a necháme na variči slabo vrieť. Podávame s bagetou a s hlávkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.