200 g čerstvých húb
4 žmle
100 ml mlieka
1 vajce
2 cibule
30 g masti
tuk na vyprážanie
strúhanka
rozmarín
nastrúhaný muškátový oriešok
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Huby očistíme
malé necháme vcelku a veľké nakrájame na tenké plátky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti
pridáme huby
osolíme
okoreníme mletým korením a štipkou muškátového orieška. Dusíme opatrne
aby sa malé huby nerozpadli. Keď sú mäkké
malé huby vyberieme
odložíme a použijeme ako srdiečka do guliek. Ostatné huby spolu s cibuľou
v ktorej sa dusili pomelieme. Pridáme žmle
ktoré sme sparili horúcim mliekom
vajce
rozmarín a petržlenovú vňať. Dosolíme a prípadne zahustíme strúhankou. Zo zmesi sformujeme guľky s hubovým srdiečkom
obalíme ich preosiatou strúhankou a pomaly vypražíme v rozpálenom tuku zo všetkých strán.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.