650 g fliačkov
2 vajcia
125 g margarínu
280 ml mlieka
650 g čerstvých húb (alebo 65 g sušených húb)
mletý kvet
mleté čierne korenie
soľ.
V slanej vode uvarené fliačky dobre prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Čerstvé huby opražíme na jednej časti tuku alebo sušené huby uvaríme domäkka. Jednu polovicu rozpusteného tuku vlejeme do odtečených cestovín
pridáme pripravené huby
soľ
korenie a mletý kvet
polovičnú dávku vajec
ktoré sme rozšľahali v polovičke mlieka a všetko dobre premiešame. Druhou polovicou tuku vymastíme plech
naplníme ho pripravenými fliačkami a necháme pomaly piecť. Keď sú fliačky napoly upečené
prilejeme druhú polovicu vajec
ktoré sme rozmiešali v mlieku a pečieme ďalej domäkka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.