400 g čerstvých (alebo sterilizovaných) šampiňónov
250 ml sladkej smotany 1 cibuľa
30 g hladkej múky
šťava z polovice citróna
1 lyžica kečupu
40 g masti
mäsový (hydinový) vývar
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Huby (šampiňóny) očistíme
umyjeme a nakrájame. V rozpálenej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu
pridáme nakrájané huby
mleté korenie a soľ. Opražíme
posypeme mletou červenou paprikou
múkou a opäť opražíme. Potom podlejeme mäsovým vývarom a dusíme domäkka. Primiešame sladkú smotanu
ochutíme citrónovou šťavou a pokvapkáme kečupom. Podávame s uvarenými cestovinami alebo knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.