Plnka: 170 g mletého chudého bravčového mäsa
50 g olúpaných kreviet nakrájaných na kúsky
1 vajce
2 lyžice ryžového vína alebo suchého sherry
6 nadrobno nasekaných jedlých gaštanov
16 veľkých otvorených klobúkov húb
2 čajové lyžičky chilli omáčky
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
olej
600 ml kuracieho vývaru
štvrť čajovej lyžičky mletého čerstvého koreňa ďumbieru
pol čajovej lyžičky cukru
štvrť čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
štvrť čajovej lyžičky soli.
Všetky prísady do plnky zmiešame dohromady. Z húb odstránime hlúbiky. Plnku rozdelíme na 16 dielov. Kurací vývar uvedieme do varu. Pridáme huby a necháme ich stáť prikryté mimo plameňa asi 5 minút. Necháme ich odkvapkať a vývar vylejeme. Na každú hubu poukladáme porciu plnky. Plnené huby vložíme do vymasteného paráka. Varíme ich v pare nad vriacou vodou asi 12 minút. Podávame ako občerstvenie
predjedlo alebo prílohu. Ako obmenu môžme uvarené huby v pare polievať jednoduchou omáčkou vyrobenou zo zahustenej kuracej polievky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.