4 porcie husi
200 g hrachu
200 g krúp
2 strúčiky cesnaku
2 cibule
40 g husacej masti
hydinový vývar
ďumbier
mleté čierne korenie
soľ.
Namočený hrach uvaríme domäkka. Krúpy umyjeme
sparíme a takisto uvaríme domäkka. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej husacej masti
pridáme porcie husi
opražíme
podlejeme vývarom
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
ďumbierom a dusíme. Neskôr pridáme rozotretý cesnak a opäť dusíme. Potom premiešame spolu s uvareným hrachom a krúpami
preložíme do hrubej kameninovej nádoby
vložíme do vyhriatej rúry
rúru vypneme a šolet tam necháme ešte asi 2 hodiny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.