200 až 300 g husacej pečene
500 ml sladkého mlieka
30 g mandlí
3 klinčeky
150 g husacej masti
soľ.
Husaciu pečeň namočíme na chvíľu do sladkého mlieka
v ktorom ju potom umyjeme a osušíme. Do osušenej napicháme sparené olúpané polovičky mandlí a celé klinčeky. Do menšieho pekáča alebo hrnca
v ktorom pečeň budeme piecť
nalejeme roztopenú husaciu masť
vložíme pripravenú husaciu pečeň a pomaly pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 minút. Upečenú pečeň vyberieme
urovnáme na misu a polejeme zvyšnou masťou
ktorú sme osolili. Vychladnutú pečeň nakrájame na tenké plátky a ku každému plátku podáme lyžičku husacej masti na potretie chleba. Solíme podľa chuti až pri jedení.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.