400 g husacej pečene
50 g údenej slaniny
200 ml bieleho vína
250 ml mlieka
1 citrón
500 ml aspiku
zelená petržlenová vňať.€3xÃ…â€
Husaciu pečeň vyčistíme
zbavíme krvavých žiliek a na 2 až 3 hodiny namočíme do mlieka
aby zbelela. Nakrájanú slaninu rozškvaríme
pridáme pečeň a pečieme. Občas podlejeme vínom. Po 20 minútach pečeň vyberieme
osolíme a necháme vychladnúť. Nakrájame ju na plátky
vložíme do formy
zalejeme aspikom a necháme stuhnúť. Vychladnuté nakrájame
pokvapkáme šťavou z citróna a ozdobíme plátkami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.