1000 g bravčového mäsa z hlavy
250 g bravčového mäsa z kolena
2 kyslé uhorky
2 cibule
ocot
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso z hlavy a kolena uvaríme domäkka v osolenej a okorenenej vode
do ktorej sme pridali olúpanú cibuľu nakrájanú na štvrťky. Potom mäso vyberieme
vykostíme
nakrájame na menšie kúsky
pridáme nakrájané kyslé uhorky a uložíme do misy
ktorú sme vyplákli studenou vodou. Mäso zalejeme 500 ml vývaru
v ktorom sme ho varili a z ktorého sme pozberali tuk (vývar pred zaliatím mäsa ochutíme octom). Misu odložíme do chladničky
aby huspenina dobre stuhla. Podávame s majonézou a chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.