4 bravčové paprčky
4 kusy bravčovej kož
kus bravčovej hlavy
5 lyžíc octu
2 vajcia
1 zeler
1 mrkva
1 cibuľa
3 viazaničky petržlenovej vňate
3 strúčiky cesnaku
1 plátok citróna
3 bobkové listy
10 zrniek celého čierneho korenia.
Paprčky
kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody
ktorá by mala mäso prekrývať o 5 cm. Po 1 hodine varenia pridáme nakrájaný zeler a mrkvu
petržlenovú vňať
neolúpanú cibuľu
cesnak
celé čierne korenie
bobkové listy a plátok citróna. Všetko spolu varíme ešte 1 hodinu
kým mäso nezmäkne. Odložíme z ohňa
prilejeme 3 lyžice studenej vody a počkáme
kým sa vývar nevyčistí. Potom mäso vyberieme
nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Z vychladnutého vývaru odstránime usadený tuk
vývar precedíme cez látku
nalejeme na mäso a odložíme do chladničky. Huspeninu môžme ozdobiť nakrájanými varenými vajciami a zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.