500 g prerastenej slaniny vcelku
1000 g zelených fazuľových strukov (zavárané
alebo mrazené)
500 g malých hrušiek (alebo jabĺk)
750 g zemiakov
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Slaninu opláchneme pod studenou vodou a dáme do veľkého hrnca. Prilejeme vodu a zakryjeme. Varíme asi 30 minút. Zatiaľ umyjeme hrušky
olúpeme a zbavíme jadrovníkov. Fazuľu očistíme
odrežme konce
stiahneme fúzy a nakrájame na kúsky. Ak máme zaváranú
zlejeme ju. Zemiaky olúpeme
umyjeme a nakrájame na malé kocky. Petržlenovú vňať nakrájame. Hrušky
fazuľu a zemiaky pridáme k slanine. Ochutíme soľou
korením a varíme na minime asi 30 minút. Slaninu vyberieme a kožu odrežme ostrým nožom. Slaninu nakrájame na malé kocky a vrátime do hrnca. Podľa chuti dochutíme a posypeme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.