500 g mletého bravčového mäsa
 1 trojuholník nátierkového syra (Lunex
 Syrokrém)
 500 g zemiakov
 250 g brokolice (aj mrazenej)
 250 g mrkvy
 1 veľký pór
 2 cibule
 1500 ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
 3 lyžice oleja
 1 viazanička petržlenovej vňate
 1 viazanička pažítky
 mletá červená paprika
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                 	Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Zeleninu očistíme a umyjeme. Brokolicu
 mrkvu a pór očistíme a nakrájame nadrobno. Vývar zohrejeme vo veľkom hrnci. Pridáme zemiaky a mrkvu
 varíme asi 10 minút.  	Pridáme brokolicu a pór
 varíme ďalších 10 minút. Na panvici podusíme cibuľu na oleji
 pridáme mleté mäso
 a dobre ho za stáleho miešania na miernom plameni
 opečieme. Ochutíme soľou
 korením
 mletou červenou paprikou.  	Premiešame a dáme do polievky nátierkový syr
 ktorý rozmiešame v troche polievky a potom ho vlejeme do hrnca. Bylinky umyjeme
 nakrájame a pridáme do hotovej polievky. Ochutíme soľou a korením.  	Podávame s čerstvým bielym pečivom. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.