600 g vareného alebo pečeného hydinového mäsa
2 žemle
1.5 dl mlieka
2 vajcia
30 g cibule
40 g oleja
mleté čierne korenie
horčica
soľ
majorán
30 g strúhanky
Hydinové mäso pomelieme na mäsovom strojčeku. Žemľu namočíme v mlieku
vytlačíme a pomelieme na strojčeku. Pridáme vajcia
cibuľu
ktorú sme zapenili na troche oleja a pridáme k mäsu. Všetko okoreníme
pridáme horčicu
soľ
majorán dobre zamiešame a formujeme fašírky
ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.