400 g vareného
(pečeného alebo duseného) hydinového mäsa
4 vajcia
1 malá cibuľa
1 väčší pór
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Hydinové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu nasekáme nadrobno a pór na kolieska. Vložíme do rozpáleného oleja a speníme. Pridáme pomleté mäso
okoreníme trochou mletého čierneho korenia a podľa chuti osolíme. Keď je mäso spolu s cibuľou a pórom do sklovita opražné
vlejeme mierne osolené vyšľahané vajcia a miešame
až kým sa vajcia nezrazia. Ešte teplé natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražných nasucho. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.