600 g hydinovej pečene
1 cibuľa
120 g masti
rasca
mleté čierne korenie
soľ. Zemiakové dolky: 1 vajce
100 ml mlieka
800 g surových zemiakov
200 g krupicovej múky
1 cesnak
150 g masti
majoránka
soľ.
Očistenú pečeň umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu mierne opečieme na rozpálenej masti. Pripravenú nakrájanú pečeň posypeme rascou
mletým korením
krátko opečieme na pripravenej cibuli a spolu podusíme. Na zemiakové dolky jemne nastrúhame očistené surové zemiaky
pridáme vajce
mlieko
múku
rozotretý cesnak
trochu majoránky a soľ. Urobíme hustejšie cesto
ktoré pečieme na dolkárni po oboch stranách. Na takto upečené dolky upravíme udusenú pečeň a vrch ozdobíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.