250 g vykostených kuracích pÅ•s bez kož
250 ml sladkej smotany
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
strúhaný muškátový oriešok
1 štipka mletého koriandra
biele korenie
soľ.
Smotanu vylejeme do misky a na 20 minút vložíme do mrazničky. Mäso nakrájame na kocky
rozložíme na tanier a tiež na 20 minút vložíme do mrazničky. Polozmrznutú smotanu rozdelíme na kúsky a v mixéri spolu s mäsom a štipkou soli rozmixujeme na hladkú masu. Primiešame citrónovú kôru a ochutíme soľou
čiernym korením
muškátovým orieškom a koriandrom. Na stole rozprestrieme fóliu na potraviny s rozmermi 40 x 50 cm. Mäsovú zmes rozložíme pozdĺž dlhšej strany a fóliu zvinieme. Konce postláčame a vytvarujeme valček s priemerom 4 cm a dĺžkou 15 cm. Fóliu na oboch stranách vzduchotesne uzavrieme kuchynskou niťou. Do pripravenej nádoby dáme 500 ml vody a vložíme do nej mäsový valček vo fólii. Varíme v mikrovlnej rúre 6 minút pri výkone 360 W. Parfé vyberieme a necháme vychladnúť zabalené v alobale. Obe fólie odstránime
parfé nakrájame na kolieska a podávame so šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.