300 g morčacích pÅ•s
50 ml bieleho vína
1 lyžica maizeny
2 mrkvy
250 g sójových (alebo bambusových) klíčkov - zavárané alebo z konzervy
3 lyžice sójovej omáčky
3 menšie cibule
1 strúčik cesnaku
1 lyžica vínneho octu
1 citrón
5 lyžíc oleja
cukor.
Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno
sójovú omáčku
maizenu a trochu cukru. Všetko spolu dobre premiešame a necháme 2 až 3 hodiny odležať. Mrkvu očistíme
nastrúhame ju na väčšie kúsky a pridáme sójové klíčky. Cibuľu očistíme
nakrájame a pridáme k ostatným surovinám. Osobitne vymiešame citrónovú šťavu
ocot
2 lyžice sójovej omáčky
4 lyžice oleja a popučený cesnak. Vzniknutou omáčkou zalejeme zeleninu a dobre premiešame. 1 lyžicu oleja zohrejeme na panvici a opražíme v nej pásiky mäsa - asi 8 až 10 minút za stáleho obracania. Horúce ho potom pridáme k zelenine
premiešame a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.