2 kusy vykostených kuracích pÅ•s
1 lyžica sladkej smotany
2 lyžice tvarohu
1 čajová lyžička masla
pol malej šalátovej uhorky
1 čajová lyžička horčice
4 plátky bieleho chleba
sladká mletá paprika
štipka cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Horčicu rozmiešame s tvarohom a smotanou. Ochutíme soľou
korením a cukrom. Kuracie prsia dáme do misky a pri výkone 360 W prikryté dusíme 150 sekúnd. Plátky chleba opečieme v hriankovači. Uhorku umyjeme
nakrájame na kolieska
osolíme
posypeme korením a naukladáme na chlieb. Z kuracích pÅ•s stiahneme kožu
nakrájame priečne na tenké plátky a uložíme na uhorku. Striekacie vrecúško naplníme horčicovým tvarohom a ozdobným spôsobom nastriekame na kuracie prsia. Posypeme červenou paprikou. Tip: Kuracie mäso by sme mali podávať ešte vlažné. Ak namiesto pÅ•s použijeme zvyšky varenej
pečenej alebo dusenej hydiny
musíme ich najprv 30 sekúnd prikryté ohrievať v miske s 1 lyžicou bieleho vína alebo hydinového vývaru pri výkone 500 W. Do tvarohu môžme pridať trochu žruchy alebo iných byliniek.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.