Cesto: 300 g múky
50 ml mlieka
30 g masla
2 vajcia
soľ.
Plnka: 2 vajcia
400 g zemiakov
30 g masla
1 lyžica strúhanky
škorica
6 strúčikov cesnaku
petržlenová vňať
majorán
mleté čierne korenie.
Múku preosejeme
pridáme vajcia
roztopené maslo
mlieko
soľ a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho obrúskom a necháme pol hodiny stáť. Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky uvaríme v šupke
vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme vajcia
strúhanku
škoricu
najemno nasekanú petržlenovú vňať
majorán a mleté čierne korenie. Cesto natenko rozvaľkáme. Nakrájame ho na väčšie štvorce. Do stredu každého štvorca uložíme malú kôpku plnky. Konce cesta preložíme cez plnku a v strede spojíme. Plnené taštičky uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch
vyberieme ich dierkovanou naberačkou. Podávame ich ako prílohu k mäsu alebo divine v hustej omáčke.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.