2 lyžice smotany na šľahanie
1250 ml kávy
40 ml írskej whisky
3 čajové lyžičky trstinového cukru
trochu kakaového prášku.
Smotanu jemne vyšľaháme
aby sa neroztekala. Kávu s cukrom zohrievame 2 minúty pri výkone 500 W. Whisky nalejeme do vysokých pohárov alebo veľkých kávových šálok a do troch štvrtín nalejeme kávu. Cez chrbát lyžičky do kávy nalejeme šľahačku. Môžme ozdobiť kakaovým práškom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.