1 vajce
2 bielky
500 g jabĺk
1 čajová lyžička rumu
200 ml svetlého piva
1 lyžica oleja
100 g hladkej múky
olej na vyprážanie
práškový cukor a škorica na posypanie
soľ.
Z múky
vajca
oleja
soli
rumu a piva vypracujeme riedke cestíčko
ktoré necháme hodinu odpočívať. Potom doň zľahka zamiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Jablká olúpeme
nakrájame na plátky hrubé pol centimetra
jadierka odstránime
plátky obalíme cestíčkom a vypražíme na horúcom oleji z obidvoch strán dozlata. Vypražné vyberieme z oleja
necháme odkvapkať a odložíme do teplej rúry. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom premiešaným so škoricou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.