1
5kg jablk
2 balíčky jahodového pudingu
2-3 lyžice cukru
2 balíčky detských piškót
250ml šľahačkovej smotany
Jablká ošúpeme
postrúhame
dáme ich do rajnice
podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. Pudingové prášky rozmiešame asi v 100ml vody
pridáme k jablkám
rozmiešame
osladíme a uvaríme hustú kašu. Do tortovej formy poukladáme na dno dve vrstvy piškót a okolo bokov jednu vrstvu. Potom vlejeme jablkovú kašu
rovnomerne ju rozotrieme a vrch zahladíme. Tortu dáme do chladničky a keď stuhne
odstránime bočnú obruč a tortu ozdobíme mierne osladenou šľahačkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.