cesto: 4 vajcia
24dkg kryštálového cukru
12dkg celého maku
12dkg hladkej - špeciál múky
1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva
1 kávová lyžička octu
5 lyžíc oleja
5 lyžíc vody
plnka 1: 1 1/2 kg jabĺk
plnka 2: 1.5 dcl mlieka
20 dkg kryštálového cukru
25 dkg mletých orechov
plnka 3: 2 dkg zlatý klas
10dkg práškového cukru
2.5 dcl mlieka
12.5 dkg palmarín
1 lyžica rumu
3 lyžice kakaa
poleva: 10 - 15 dkg varová čokoláda
1 polievková lyžica studenej vody
1 polievková lyžica oleja
rozpustíme nad parou.
1 a pol kg jabĺk očistíme a postruháme na strúhadle. Plech vyložíme mastným papierom na pečenie
rozložíme naňho postrúhané jablká. Zo 4 bielkov
10 dkg kryštálového cukru a jednej kavovej lyžičky octu vyšlaháme tuhý sneh. 4 žĺtka
14 dkg kryštálového cukru
5 lyžíc oleja a 5 lyžíc vody vyšľaháme do peny. 12 dkg celého maku
hladkej múky a prášok do pečiva zmiešame a postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkom
k mase pridáme ešte tuhý sneh
všetko vylejeme na postrúhané jablká na plech. Pečieme v predhriatej rúre na 250 stupňov C 10 minút
potom ešte 15 minút na 200 stupňov C. Po vychladnutí piškótu vyklopíme ( jablká teraz ostávajú navrchu).
orechova plnka : 1
5 dcl mlieka zvarit na polotuhy sirup a pridat 25 dkg mletych orechov.
maslova plnka : 2
5 dcl mlieka a 2 dkg zlateho klasu varit na husty puding - nechat vychladnut. 10 dkg praskoveho cukru
12
5 dkg palmarinu vymiesat do peny. pridat vychladnuty puding
3 lyzice kakaa a 1 lyzicu rumu.
na upecenu piskotu - za jablka - natrieme orechovu plnku
na nu maslovu plnku a polejeme cokoladovou polevou. pokrajame na uhladne rezy.miesto orechov mozeme pouzit aj struhany kokos.
dobru chut!
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.