1.5 kg jabĺk
130 g práškový cukor
160 g hrubá múka krupica
4 vajcia
1/2 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
džem (marhulový)
hrozienka
posekané orechy
130 g práškového cukru vyšľaháme so 4 bielkami
vmiešame žĺtka a múku premiešanú s kypriacim práškom.
Na herou vymastený plech poukladáme polovice očistených
jaderníkov zbavených jabĺk (aby lepšie sedeli na plechu
zrežieme im spodnú oblú časť). Džem dáme do dierok po jaderníkoch
na každé jablko dáme zopár hrozienok a celé posypeme škoricovým cukrom. Ponatierame hmotou z múky
bielok
cukru a žĺtok
posypeme vanilkovým cukrom a posekanými orechami. Pečieme 10 minút pri 200°C a potom ešte 15 minút pri 180°C.
Dobrú chuť!
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.