40 g masla
2 veľké jablká (pevný druh)
300 ml jablkovej šťavy
1 lyžica hrozienok
1 lyžica cukru
štipka mletej škorice.
Jablkovú šťavu varíme prikrytú 2 minúty pri výkone 600 W. Hrozienka umyjeme a namočíme do horúcej šťavy. Jablká obielime
odstránime jadrovníky a nakrájame na rezance. Šťavu z hrozienok zlejeme a zmiešame s jablkami
polovicou masla
cukrom a škoricou. Všetko prikryjeme a varíme 6 minút pri výkone 360 W. Občas zamiešame
aby jablká rovnomerne zmäkli. Kompót podávame vlažný.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.