500 g jabĺk
3 až 4 bielky
citrónová kôra
tuk na vymastenie formy
100 g cukru.
Umyté jablká uložíme v plytkom hrnci
podlejeme 4 lyžicami vody
upečieme v rúre alebo uvaríme a pretrieme cez sito. Do pretlaku dáme časť cukru. Bielky ušľaháme do peny vo zvyškom cukru a postupne ju pridávame do horúceho jablčného pretlaku za stáleho miešania. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru (z chemicky neošetrovaného plodu) a vymiešame. Hmotu uložíme do vymastenej ohňovzdornej misky a pečieme v rúre asi 25 minút. Ľahko zrumenený nákyp vyberieme z rúry a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.