125 ml bieleho vína
125 ml jablkovej šťavy
2 lyžice cukru
pol čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry
2 klinčeky.
Biele víno
cukor
citrónovú kôru
jablkovú šťavu a klinčeky zmiešame a v miske prikryté zohrievame 2 minúty pri výkone 600 W. Potom dobre premiešame a prikryté necháme ešte 5 minút pri výkone 360 W. Podľa chuti môžme pridať kalvados. Punč precedíme do pohárov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.