Cesto: 50 g masla
500 g múky
3 lyžice vínneho octu
olej
voda
soľ. Plnka: 1000 g kyslých jabĺk
50 g masla
100 g hrozienok
50 g orechov
2 lyžice rumu
3 lyžice maraskina
30 g strúhanky
4 lyžice cukru
1 citrón.
Do preosiatej múky pridáme maslo
olej
trochu teplej vody
soľ a vínny ocot. Zamiesime cesto
rozdelíme ho na 3 časti a necháme stáť 30 minút. Potom ho rozvaľkáme a ešte rukou povyťahujeme
aby bolo tenké ako papier. Medzitým si pripravíme plnku. Nastrúhame jablká
pridáme cukor
hrozienka
nastrúhanú citrónovú kôru
nasekané orechy a rum. Všetko spolu dobre zamiešame a odložíme na 15 minút. Rozvaľkané cesto pokvapkáme rozpusteným maslom
posypeme strúhankou navlhčenou maraskinom a jablkovou plnkou. Cesto zvinieme
preložíme na plech a upečieme v mierne vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.