600 g bravčového mäsa zo stehna
200 g párkov
100 ml červeného vína
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
800 g hlávkovej kapusty
600 g zemiakov
1 čajová lyžička hladkej múky
60 g masti
1 cibuľa
rasca
ocot
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na rezne
ktoré naklepeme
osolíme
okoreníme
poprášime múkou
opečieme na troche rozpálenej masti z obidvoch strán a vyberieme. Na masti z opekania opražíme paradajkový pretlak
zalejeme ho trochou vína a vody
vložíme rezne a udusíme domäkka. V druhom hrnci opražíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme rascu
očistenú nakrájanú kapustu
ocot
cukor a soľ. Zalejeme zvyškom vína a udusíme domäkka. Zemiaky očistíme a uvaríme osobitne
párky opražíme na masti. Na taniere dáme udusenú kapustu
rezne a párky a všetko ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.