800 g jahňacieho mäsa
 120 g okry
 80 g masla
 1 cibuľa
 1 lyžica paradajkového pretlaku
 1 klinček
 pol citróna
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Mäso nakrájame na väčšie kusy a opečieme na masle. Vyberieme ho a na masle po opekaní speníme nasekanú cibuľu. Keď získa zlatistú farbu
 pridáme paradajkový pretlak. Potom pridáme opečené mäso
 podlejeme teplou vodou a dusíme.  Medzitým uvaríme okru vo vode okyslenej citrónovou šťavou. Keď je mäso mäkké
 pridáme okru
 klinček
 soľ a mleté čierne korenie. Všetko spolu povaríme ešte niekoľko minút
 ochutíme citrónovou šťavou a ihneď podávame. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.