800 g jahňacieho mäsa
120 g okry
80 g masla
1 cibuľa
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 klinček
pol citróna
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na väčšie kusy a opečieme na masle. Vyberieme ho a na masle po opekaní speníme nasekanú cibuľu. Keď získa zlatistú farbu
pridáme paradajkový pretlak. Potom pridáme opečené mäso
podlejeme teplou vodou a dusíme. Medzitým uvaríme okru vo vode okyslenej citrónovou šťavou. Keď je mäso mäkké
pridáme okru
klinček
soľ a mleté čierne korenie. Všetko spolu povaríme ešte niekoľko minút
ochutíme citrónovou šťavou a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.