800 g jahňacieho mäsa bez kostí
6 lyžíc masla
200 ml červeného vína
1 konzerva olúpaných paradajok
400 g fenikla
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
250 ml zahustenej šťavy z pečeného mäsa
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
1 lyžica rasce
1 lyžica majoránu
vegeta
zväzok mäty piepornej
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak rozotretý so soľou krátko opečieme na masle. Pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. K mäsu pridáme cibuľu nakrájanú na plátky
fenikel a znova krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak
zaprášime múkou
zalejeme červeným vínom a pridáme mäsovú šťavu a paradajky. Okoreníme rascou
majoránom a nastrúhanou citrónovou kôrou
prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 60 minút. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením a vegetou
posypeme nasekanou mätou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.