jahňacie stehno
knedľa
300 g syra Niva ( rokfortový syr )
biele víno - suché
červené víno - suché
olej
cesnak
čierne korenie
soľ
kyslá smotana
tymián
Jahňacie stehno ( cez noc namočené v mlieku ) prešpikujeme cesnakom. Osolíme
okoreníme
potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme. Podlejeme bielym vínom
zakryjeme a dusíme približne hodinu. Vymiešame rokfort s kyslou smotanou a keď je mäso pÃ…â„¢ed dokončením
zmes vylejeme na mäso. Necháme zapiecť. Podávame s knedľou a červeným vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.