800 g jahňacieho mäsa
200 ml kyslej smotany
2 paradajky
300 g špenátu
2 cibule
2 viazaničky mladej cibule (alebo póru)
6 strúčikov cesnaku
1500 ml mäsového vývaru
100 ml oleja
1 lyžica múky
soľ.
Mäso nakrájame na 8 častí
umyjeme
osušíme
osolíme
obalíme v múke a na oleji opečieme. Na druhej panvici opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak
zalejeme mäsovým vývarom
privedieme do varu a dusíme 10 minút. Pridáme opečené mäso
olúpané a nakrájané paradajky
prikryjeme a ďalej dusíme asi 40 minút. Špenát očistíme
umyjeme a necháme odkvapkať. Z mladej cibule odrežme zelenú vňať. Hlavičky prekrojíme po dĺžke a speníme na rozpálenom oleji. Pridáme špenát a spolu dusíme niekoľko minút. Špenát s cibuľou primiešame k mäsu a dusíme ešte pol hodiny. Podľa potreby podlievame mäsovým vývarom. Pred podávaním vmiešame kyslú smotanu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.